Close

Poseidons kampanjwebb för Kvarteret Venus går som tåget

Kampanjwebben för Poseidons byggprojekt Kvarteret VenusEn webbplats som jag började bygga på innan sommaren har nu kommit ur sitt skal på allvar och sedan några veckor tillbaka kan man söka de blivande lägenheterna som kampanjen handlar om.

Modul 1 och Poseidon har under många år samarbetat, med bland annat Poseidons externa webbplats som inriktning. Poseidon är Göteborgs största kommunala bostadsbolag och har cirka 40 000 hyresgäster idag. Kvarteret Venus är ett nybygge med 316 nya lägenheter relativt centralt placerat.

Just detta projekts målsättning var att skapa ett stöd för säljprocessen, allt från att man som intressent ska kunna få en känsla för området och lägenheterna till att göra en intresseanmälan för en lägenhet.
Vad jag hört så har det varit hundratals intressenter på varje lägenhet som annonserats ut så här långt och det låter mycket bra.

Lite av funktionerna som kampanjwebben består av

  • Startsida – med översikt och genvägar till undersidorna av störst vikt (se bild).
  • Lägenhetslista – här kan man filtrera och sortera fram den typ av lägenhet som känns intressant för att läsa mer om dess egenskaper. Listan hanterades i Excel för enkel uppdatering, när webben skulle uppdateras laddades Excel-filen upp och ändringar infördes på webbplatsen.
  • Områdesvy i Flash Contekton utvecklade denna del, det vi/jag bidrog med var att föda Flashfunktionen med aktuell information om lägenheterna från EPiServer via lägenhetslistan.
  • Informationssidor – alltså vanliga sidor med brödtext och bilder.
  • Bloggliknande funktion – under “Följ Venus” kan man löpande läsa och kommentera vad som händer i bygget/inflyttningen. (Första kunden som tillåter den typen av interaktion på sina sajter)

Sen går det förstås att prenumerera via RSS på nyheterna, en liten koppling till sociala webben såsom postning till Facebook och allt det där som näst intill är standard numera.

Webbplatsen är baserad på EPiServer CMS 4 och vi fick det till att för redaktörerna skull bli en integrerad del av deras övriga webbplats så de inte behöver få känslan av ytterligare fler system.
Kampanjwebben är även byggd så den kan återanvändas till fler kampanjer, eller flera samtidiga kampanjer och kan mycket väl användas för mindre webbplatser, projektrum eller företagsbloggar om det behovet skulle uppstå.

Kolla in Kvarteret Venus på kvvenus.se (numera nedstängd)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.