Stäng
Prestandabudget-presentation i Stockholm

Prestandabudget-presentation i Stockholm

Peter Hedenskog har bjudit in mig att prata om Västra Götalandsregionens prestandabudget (aka performance budget) i slutet på januari. Så passa på du som vill diskutera ämnet med en driva nördar inom webbprestanda och denna nisch av webbanalys. Misstänker att jag kommer stormtrivas i detta sammanhang, där folk undrar varför vi inte redan kör HTTP 2.0 eller SPDY, och djupa diskussioner kring TLS/SSL:s vinster 🙂

Träffen kostar inget. Du kan anmäla dig till gruppen Stockholm Web Performance Group på Meetup här och efter det kan du boka in dig på träffen, troligen 28 januari. Vår prestandabudget finns att kolla på hos Github tills vidare, förr eller senare hoppas jag på att den förflyttas in i vår blivande stilguide.

Jag intervjuade Peter Hedenskog tidigare i år under mitt bloggande för #blogg100, se här.

Det är ytterst tacksamt att bli inbjuden till dessa sammanhang för att presentera. Jag bollar lite idéer på er som dyker upp och får på så vis erfarenheter och tips att ta med i framtida skrivelser. Just nu skriver jag på en bok om användarcentrerad webbanalys. Delar av materialet var med i mitt “expertanförande” under Webbstrategidagarna offentlig sektor, men det finns fler saker att bolla innan jag blir klar.

Är du baserad på västkusten och jobbar i offentlig sektor finns denna Meetup-grupp, där kommer ett liknande material diskuteras redan i november 2015. Där kompletteras diskussionen om webbanalys av Marcus kollega Per Norin från Västtrafik som kommer ge en grundläggande intro till kampanjanalys/marknadsanalys.

Du som av någon anledning vill lyssna på samma musik som är spellistan bakom den kommande boken kan kolla in följande Spotify-lista, den är collab så stoppa in vad som saknas för en bra bok 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.