Stäng

Program för att hjälpa webbredaktörer

Skärmdump av mitt WPF-projektHar själv under många år jobbat som webbredaktör och stött på de bekymmer det medför. Särskilt jobbigt är det när man ska fixa till andras text, och i mitt fall hade jag hundratals med folk som la in material så som de tyckte och orkade. Med andra ord kunde det bli massor att fixa för mig om jag ville hålla en viss stil.

Det första jag gjorde var att fixa en funktion som omvandlade versaler till gemener i den webbplats jag jobbade med. Som andra grej var att skapa radbrytningar på godtycklig separeringstecken då många listade saker med komma, semikolon, bindestreck och allt möjligt.

Nu har jag, när jag knappt behöver det själv längre, byggt ihop ett Windows-program för detta.
Målet för programmet är att ha en massa verktyg för att förenkla textbearbetning vid jobb som webbredaktör.

Programmet är än så länge under utveckling men innehåller för närvarande följande funktioner i alpha-versionen:

  • Justera texten angående versaler, gemener etc.
  • Bryt rader på vissa tecken.
  • Omvandla till ordnad eller oordnad punktlista direkt till HTML.

Vill du testa programmet finns det att ladda ner här »

Det kräver dessvärre .NET 3.5 och Windows Installer 3.1 för att kunna installeras. Men mer om sånt trams ska jag läsa på senare, eller bygga om det som en webbfunktion istället.

Vad tycker du saknas?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.