Stäng

Pysslar med den sista delen av importen av geopunkter

Urklipp från databasNu kör jag den sista importen av geopunkter för att få in de sista 200 000 platserna i databas. De länder som tidigare saknades var alla med egna intressanta teckenuppsättningar där vissa orter/platser inte kan konverteras vad jag kan se till ett “vettigt” namn vi västerlänningar kan förstå.

Steget efter importen blir att sålla bort alla onödiga fält, och kanske onödiga geopunkter, så databasen kommer ner till en lite mer hanterbar storlek.

Google Maps med min geodataDet som jag kommer leka med sedan är väl först och främst att ha denna data som stödinformation i utritningar av kartor, och eventuellt en webbservice för att slå upp orters positioner m.m.

På bilden till höger har jag exempelvis byggt ett test för att rita ut alla flygfält som finns i Sverige, men vad man konkret ska göra med denna data återstår att se 🙂

Det har börjat lugna ner sig till en lite mer lagom nivå på jobbet så snart kommer väl lusten att koda på fritiden åter, kanske redan nu till långhelgen.

Har du något geodata-projekt på gång är jag mer än intresserad av att få höra lite infallsvinklar på vad du har på gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.