Stäng

Riktlinje, checklista och introduktion till webboptimering

Västra Götalandsregionen har förutom ett initiativ inom öppen källkod också en öppen dokumentation fullt läsbar för alla via Github. Grymt smart för att inte uppfinna hjulet hos massvis med organisationer inom offentlig sektor, det jag gärna skulle finna är dock en lista över liknande nationella initiativ.

Jag har tidigare fått äran att skriva rapporter och rekommendationer inom bland annat öppna datakällor, Push-syndikering med mera. Gissa om jag blev glad när jag fick chansen att skriva grundplåten till deras wiki-dokumentation om webboptimering 🙂
Otroligt skönt att ha kollegorna på NetRelations som bollplank och många intressanta diskussioner uppstår över jämkning mellan önskemål runt prestanda kontra användbarhet.

De ligger nu publicerade på nätet:

Fokus för det jag skrivit är att komplettera befintlig dokumentation med fokus på just prestanda och snabb upplevelse för användare av en webbapplikation/webbplats. Detta är allt mer akut för de som har en ökande andel besökare med mobil uppkoppling men intressant även inom sökmotoroptimering.

Just nu skriver jag på en mall för rapport om webboptimering, med andra ord en utökad checklista för så kallad nollmätning.

Har du tips på ställen som har öppen dokumentation är jag idel öra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.