Stäng

Roskildefestivalen har tagit fram en Iphone-app

Roskildefestivalen har tagit fram en Iphone appNyligen släppte Roskildefestivalen sin app till Iphone. Funktionerna de valt är ungefär samma som jag skulle ha valt om jag gjort appen själv.

Det här är den första appen jag känner till bland de nordiska festivalerna. Sedan tidigare har Glastonbury haft en – en app som baserats på något ramverk som flera andra arrangörer använder.

Jag är på gång att på jobbet ordna något liknande den appen som Roskildefestivalen nu släppt, så det är intressant att provköra deras för inspiration, men mestadels slår det mig hur bristfällig deras arbete är inom det grafiska och användbarhetsområdet.
Exempelvis på skärmbilden längst till höger så kan man enbart klicka sig vidare genom pilen på varje rad. Det händer ingenting om man klickar på övriga delen av raden och det är inte riktigt vad man förväntar sig som användare.

Ibland finns en knapp i toppen för att gå tillbaka, ibland är den i botten. Inkonsekvent gränssnitt är väldigt onödigt och bör inte ens få följa med en första version av ett program.

Grafiken på kartan, som i mitten på bilden, ser lite väl amatörmässigt ut och generellt är all grafik väldigt kantig.

Nu är jag mer intresserad av att bygga webbappar till mobiltelefoner, detta av anledningar jag tänkt skriva om vid ett senare tillfälle.

Utifall att jag får tillbaka festivalinfo.se nu när Studentis Group fått problem så kan en webbapp för alla arrangörer vara en av de första tilläggen till erbjudandet. Om den delen går i stöpet så är det väl dags att damma av domänen mapusers.com jag köpte för något år sedan just för ett ändamål som detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.