Stäng

Sarah Palins e-postkonto på Yahoo hackat och mejl ligger ute på Wikileaks.org

Ännu ett klockrent exempel på när de övervakade slår tillbaka mot de som gillar att övervaka (men inte bli övervakade själva). Sarah Palin är så klart en av de som tycker att allmänheten, eller världens befolkning, borde få försöka dölja någon detalj alls för myndigheterna. Nu får hon själv smaka på samma medicin när hackergruppen Anonymous på ena eller andra sättet har lyckats komma över hennes e-post.

Värt att nämna i detta sammanhang är, precis som svenska politikers mejl runt flodvågskatastrofen i Asien, att amerikanska folket misstänker att högt uppsatta politiker och tjänstemän i USA försöker dölja sin e-postkommunikation.
Det är mer eller mindre bekräftat att Sarah Palin, precis som flera andra amerikanska politiker, använder sin privata e-postlåda i jobbet för att hennes kommunikation inte ska kunna krävas ut vid eventuella problem med vad hon gör vid sin tid vid makten. Detta finns det ett antal exempel på sedan tidigare i Bush-administrationen.

Nu är visserligen Wikileaks offline, antingen på grund av en överbelastning eller tack vare något ministerstyre (som väl inte inträffar i Sverige) 😀
Som tur är hjälper bland annat The Pirate Bay till att sprida informationen till de som är intresserade, länk nedan.

Personligen så tycker jag nog inte att politiker längre kan förvänta sig någon personlig integritet gentemot samhället i och med att de inte lämnar någon av medborgarna utan misstanke om att vara terrorister.

Läs mer om Sarah Palin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.