Stäng

SEO-arbete kan straffa sig om man har otur, se bara på IDG

IDG har lagt på lite SEO på sin webbplatsTitta på bilden här intill, titta särskilt på adressen som jag för din bekvämlighet markerat med orange ram.

I adressen står det att Loopias servrar är sämst i världen. Nu kanske du tänker att IDG aldrig skulle skriva så och att det inte stämmer med rubriken på sidan?
Mycket riktigt. Dessutom är det inte den adressen som används på sajten heller. Dock fungerar adressen alldeles utmärkt, testa själv:
http://www.idg.se/17.108/2.1085/1.188399/loopias-servrar-s%C3%A4mst-i-v%C3%A4rlden

Dock är den korrekta adressen till artikeln:
http://www.idg.se/2.1085/1.188399/explosion-slog-ut-loopias-servrar

Om du undrar varför jag tar upp detta så kan jag väl snabbt förklara att det är skumt att IDG väljer att lägga till meningslös information i sina adresser på webbplatsen. Adressen fungerar nämligen alldeles utmärkt utan det där lite mer läsvänliga i slutet:
http://www.idg.se/2.1085/1.188399/

På sätt och vis tillför denna nonsens-info en del om man skickar adressen till någon annan eller kanske postar den i ett forum, dock är det inte helt korrekt tänkt att inte validera att texten faktiskt stöds av innehållet.
Google bombning, någon?

Såna här fulhack trodde jag inte att större organisationer sysslade med. Om jag skulle ha en sådan lösning på min egna lilla blogg är en sak men att en organisation som, förhoppningsvis, drivs på ett företagsmässigt sätt för att rapportera inom området informationsteknik gör så är ganska konstigt.

Dessa adresser är nästan i klass med Göteborg Stads senaste webbsajt, eller vad tror du adressen nedan länkar till?
http://www.goteborg.se/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gjU-9AJyMvYwMDSycXA6MQFxNDPwtTIwMDA30_j_zcVP2CbEdFAG2QuKI!/dl2/d1/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnB3LzZfMjVLUUIySjMwMDlCRDAyVEQ0MU44NTIwRzE!/

Skulle du bli gladare av att det stod /turist/ i slutet på den adressen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.