Stäng

Sju latmaskar och en som jobbar – dags för skärpning

Flerkärnig processor som bara chillarDagar som denna är det lätt att förbanna sig själv. Dels undrar jag varför jag köpte en Core i7-processor som låtsas att den har 8 kärnor, dels varför inte mySQL och deras klientprogram använder mer än bara en enda kärna.

Nu får jag vänta i timtals på en förändring i en databas och acceptera att sju av åtta CPU-kärnor tänker manãna och gör någon enstaka ansträngning.

Det jag leker runt med för stunden är ett program som gör att man kan ställa godtyckliga SQL-frågor mot en Excel-fils kompletta innehåll. Bestämde mig att det var för bökigt att köra standardmetoden och namnge kalkylark och ytor då antalet spreadsheets var _många_.

När det funkar så är det dags att plugga lite mer Ruby 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.