Stäng

Skulle inte ha startat min Windows-dator idag…infekterad direkt

msconfig är bra att ha ibland

Idag startade jag min stationära dator för första gången på länge. Blev välkomnad av oönskad programvara direkt. Inte för att låta som en Maciban men jag är väldigt nyfiken på hur denna skräpprogramvara tog sig in på datorn när jag bara surfat på nätet (med Firefox) och har Avast som virusskydd på med realtidsscan etc.

Det jag drabbats av var scareware/ransomware vid namn AV Security Suite. Detta härliga program vägrade låta mig starta något program förutom Internet Explorer och Firefox. Startade man en webbläsare så hindrades jag besöka annat än skurkarnas webbplats för att köpa deras “säkerhetsprogram”. Detta är säkert ett av alla dessa program som snarare kidnappar min dator än skyddar den.

Min lösning blev att starta om i felsäkert läge via F8-tangenten vid uppstart. Sedan gick jag in i msconfig (Kör -> msconfig -> tryck Enter) väl inne hittade jag ovan bild föreställande ett slumpat namn. Det förtjänade att inaktiveras.
Under kolumnen Command anges var filen ligger som jag vill kasta. Även här används ett slumpat namn.

Virus ligger i min hemkatalog i Windows

Det som saknas är att fixa med proxy-inställningarna i webbläsarna och sedan oroa sig för att registret innehåller skräp som inte ska vara där. Lösningen på registret hittade jag i den första av länkarna nedan.

Får se när jag får mitt första virus/trojan på min oskyddade Macbook 🙂

Ta bort AV Security Suite

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.