Stäng

Sökmotoroptimering är förvirrande nu när Google är trasigt

Webbfunktion och Google

Det var länge sedan jag slutade vara en SEO-junkie men ibland tittar jag till statistik och rapporter för sajter jag är insyltad i. Alldeles nyss blev jag påmind dels om mina egna spår på nätet och även om höstens diskussion om att Google blir allt sämre – från en redan dålig nivå enligt vissa av oss.

Se ovan bild och fundera på hur tusan min rätt meningslösa länkkatalog kan komma före Googles egna tjänst då exempelvis:

  • min sida trots allt länkar till (de länkar inte direkt tillbaka och bekräftar att min sida är något att ha i sammanhanget).
  • google.com borde väl rimligtvis enligt Google själva ha mer auktoritet och relevans på så gott som allt jämfört med min sida.
  • Google har högre densitet på valt sökord i sidtiteln.
  • Google har större mängd relevant och unik information på sin sida, min sida innehåller ju knappt något alls som inte finns på alla närliggande sidor i länkkatalogen – förutom just detta sökord vilket inte _ska_ hjälpa.
  • Googles sida lär ju ha fler inlänkar till sin sida både med och utan sökordet i den hänvisande sidans text.

Det enda uppenbara jag kan finna som talar för webbfunktion.com är att sökordet är tidigare i titeln.

Detta tillsammans med alla inkluderade kartor, bilder och videos som dyker upp i sökresultaten gör att jag är nöjd med att inte jobba speciellt mycket med SEO då det är allt mer slumpartade resultat, sämre på att bekämpa spam och låg precision på termer. På den tiden Googles sökmotor fortfarande hade konkurrenter var det inte lika ofta det kom upp irrelevanta resultat.
Längtar tillbaka något till Altavista där sökningen var mer programmatisk, uteslutande och exakt.

Roskilde är ganska långt bort från Malmö

Roskilde skatepark när jag sökte på Malmö? I rest my case…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.