Stäng

Sökstrategi för en större organisation

GithubFörutom att på fritiden skriva på mitt kapitel om intranätanalys till vinterns svenska bok om intranät skriver jag på en sökstrategi för jobbets räkning. Den går att finna i sitt befintliga skick på Github som öppen dokumentation med Creative Commons-licensen CC-BY-SA. Något som förhoppningsvis uppmuntrar till delaktighet och vidareanvändning.

Sökstrategi för Västra Götalandsregionen

En motivation för detta öppna arbete från min arbetsgivares sida är att vi inser att det inte är alla som har möjlighet att skriva sin egna sökstrategi och att vi därmed borde dela med oss med tanke på att vi är en av landets största arbetsgivare.

Det här är på inget sätt Västra Götalandsregionens första öppna åtagande. Sedan innan finns Öppna program som har öppen kod för andra landsting att återanvända men också en del rekommendationer för konsultfirmor som undrar vad definitionen av färdig är samt regler, riktlinjer och rekommendationer och mycket mer.

Om någon har exempel på andra offentliga aktörer som skriver sin dokumentation med en öppen eller tillåtande licens får man gärna höra av sig. I övrigt är man väldigt välkommen att bidra till VGR:s sökstrategi på GitHub 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.