Stäng

Spotify har bra och dåliga sidor

Spotify har svårt att hittaSkrev lite tidigare om mitt första intryck av musiktjänsten Spotify. Nu har jag kört någon vecka och tänkt till lite ytterligare. De positiva grejerna är ganska uppenbara. En musiktjänst där man både kan upptäcka ny musik och lägga sina favoriter i spellistor.

De negativa grejerna blir tyvärr allt mer uppenbara även de.

Dåliga grejer med Spotify jag funnit

Att vissa artister helt saknas är tröttsamt, nu har visserligen just Metallica (mitt tidigare exempel) börjat komma med men det saknas massor. Om denna blogg nu på något magiskt sätt fungerar som en önskelista så saknar jag fortfarande massor med Tiamat, Moonspell och så gott som allt icke-kommersiellt inom dansmusik som har en ordentlig basgång.

Utbudet är fortfarande ganska smalt om man inte letar efter otroligt mainstream-grejer inom varje genre. Visst, Tracy Chapman finns men var tusan är hennes gelikar?

Artisterna som råkar dela namn blandas fortfarande friskt när man letar på vad ett band gjort. För att inte tala om att det inte är konsekvent namngivet vilket gör att man missar lite grejer ibland.

Det hackar lite då och då i uppspelningen, ibland blir det störningar så det kommer in gamla delar av låten mitt i etcetera.

Avsaknaden av stöd för mobiltelefoner blir allt mer störande.

Som bilden ovan visar så försvinner låtar ur ens spellistor, ibland/ofta så finns de sedan inte ens att finna. Vad tusan beror detta på?

Som tur är finns alternativ, IDG listar 10 sajter som strömmar musik »

Konkurrenter till Spotify att titta på

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.