Stäng

Spotify rensar på nytt bort massor med låtar

Skärmdump från Spotify som rensat bort mer än hälften av låtarna ur spellistornaFör snart 1,5 år sedan la jag ner mitt Spotify Premium-konto då mina spellistor nästintill var tomma efter att de rensat bort material de tydligen inte hade rätt att ha där (piratkopior?).

Nu har det hänt återigen, se bild intill, och vissa av mina spellistor lyser röda med otillgängliga låtar. Det blir så tröttsamt att samla musik om poängen med att inte ha några egna kopior av allt helt försvinner när makten över vad jag får lyssna på är någon artist eller skivbolagsboss.
Om jag betalar 100 kronor i månaden så borde väl åtminstone det som _har_ funnits finnas kvar i tjänsten?

Detta påminner mig lite om allt prat om “molnet”. En av de vanliga invändningarna bland de som både tycker att det är något att ha och faktiskt tror sig fatta vad det innebär är att man lämnar över kontrollen över sin data till extern part.
Om en extern part har hand om allt som kan ses som krångligt är man grymt utlämnad när de inte lever upp till ens förväntningar och det är nog inte så lätt att byta till en annan leverantör.

Vilken musikstreamingtjänst kan jag snabbt migrera mina spellistor till? Hallå….? Någon?

Btw, jag har 2 st invites till någon som vill riskera att lägga ner tid i onödan. Först till kvarn att dumpa över sin mejladress.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.