Stäng

Spray hackat – igen – av Vuxna Förbannade Hackare (VFH)

Inatt rapporterade Vuxna Förbannade Hackare, återigen, att de hackat Sprays medlemsregister. Det ser ut att vara på samma sätt som sist fast via ett nytt liknande kryphål i systemet. Problemet är att Spray lagrar sina medlemmars lösenord och personuppgifter i klartext vilket gör att sabotörerna på Flashback ofta skapar en enorm oreda över hela internet för de personer de snokar upp lösenorden för.

Detta hack krävde dock att man sökte på en persons e-postadress och ingen så kallad databasdump publicerades vilket minskar skadan som tillfogas de utsatta personerna.

Lösenord i klartext?

Seriösa aktörer på nätet lagrar inte lösenord i klartext. Får du ett mejl när du slarvat bort ditt lösenord och det nya lösenordet är något du känner igen finns all anledning att bli orolig. Bara för att sajten inte dragits runt i pressen som hackad betyder det inte att det inte är någon som valt att hålla luckorna i ett system för sig själva. Ofta så sitter hackarna på uppgifterna ett tag innan de väljer om de ska offentliggöra informationen, det är omöjligt att veta hur många gånger ens lösenord exponerats för hackare som valt att inte publicera svagheterna i ett system.

Spray är ju inte så taktiska när de både förra och denna gången säger att det kommer dröja innan deras “säkra” plattform kommer att ersätta den nuvarande – så det kommer att vara farligt att vara Spraymedlem ett tag till.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.