Stäng

Stavning på steroider för oss nosgranna personer som gillar hästkistor

Stavning i WordVisst klarar man sig bra som normalbegåvad, eller om man nu är bättre än så, utan rättstavning i ordbehandling.

Men när man väl slinter på tangentbordet brukar i alla fall jag känna det instinktivt för det mesta, oavsett vad så korrekturläser jag så gott som alltid det jag skriver innan någon annan drabbas.

Ibland blir man dock nyfiken nog att högerklicka på den där understrukna texten för att se vad den inbyggda rättstavningen har att erbjuda. Jo, oftast klarar den det ok och ljuger inte ihop orden.

Idag dock, som du ser på bilden ovan, så undrar man vilket fyllo som valt att nosgrannare ska få vara med i ordlistan. Jag är medveten om att detta med rättstavningsfunktioner inte är så enkelt, samtidigt så lär det inte fungera så värst bra för dyslektiker eller dagens mindre noggranna ungdom.

Bjuder på en öl, eller alkoholfritt för den delen, till den som snyggt förklarar på vilket sätt ordet nosgrannare kan berika det svenska språket 😀

Själv jobbar jag på att introducera franskans le mot de Cambronne i svenskan i form av verbet kambronisera, med betydelsen av att svära. Tänk dig förvåningen om man säger till en svärande person att de kambroniserar mycket, om andra svänger sig med onödigt svåra ord kan man väl mycket väl plocka in sina egna svåra ord och ha en utrikisk härkomst att referera till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.