Stäng

Stjäl någon dina bilder och snor trafik från din webbplats?

Satt och slösurfade lite och kom på att det återigen var dags att kolla hur många som knycker bilder jag tagit och publicerat på festivalinfo.se

Som vanligt hittade jag ett och annat, exempelvis bilden nedan:

Stulna bilder

Jag är inte en av dem som vägrar dela med mig av fotografier, men artighetsnivån kan upprätthållas genom att; man blir tillfrågad, de anger källan och kanske länkar till ens webbplats.

Men jag blir vansinnig på alla dessa, oftast, bloggare som inte gör något av det ovan och samtidigt är oförståndiga nog att inte ens knycka över bilden till sin egen webbplats utan hänvisar till min webbplats och stjäl:

  • Trafik – som kostar pengar för oss som hyr webbhotell eller har egen server.
  • Prestanda på min server – som _jag_ betalar för och borde gå till det syftet jag önskar, alltså mina egna besökare.

Det enda som hindrat mig än så länge från att låta andra använda bilder jag tagit eller har kontroll över är om det finns ett fotokontrakt som stoppar publiceringen på mer än en enskild plats eller medium.

För att kolla om dina egna eller organisationens bilder finns på fel platser kan du följa mitt exempel och söka hos Google på en term liknande denna site:festivalinfo.se blog, dessutom kan du leta stulna texter med hjälp av CopyScape.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.