Stäng

Suns VirtualBox grunden i min nya utvecklingsmiljö

Sun VirtualBoxBeter mig som en hoppjerka mellan olika virtualiseringsplattformar för mina utvecklingsmiljöer. Började med VMware Workstation, hoppade till Microsofts Virtual PC och nu testkör jag Suns VirtualBox.

Fördelen med VMware är enligt tester jag sett främst prestanda och det är väl inget att skämmas över då det är mycket viktigt. VirtualBox är ungefär lika bra som VMware på att finnas till alla möjliga plattformar.

Det som fick mig att börja leta efter något nytt var när jag upptäckte att min bärbara dator inte kan köra Virtual PC under Windows 7 utan en icke befintlig ändring i BIOS.
Med andrea ord blev jag straffad av att bara köra Microsofts grejer av någon anledning.

För stunden är det bara mina egna “lek och lär”-projekt som körs under VirtualBox, men om det känns som att det funkar över tid så lär jag kasta ut Virtual PC som jag ännu inte hittat något bra argument för att behålla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.