Stäng

Svensk sökmotor är bra sena på bollen

Svensk SökMotorHittaDirekt i Sverige AB (556669-1910) har lanserat något mycket spännande. Nämligen en sökmotor. Åtminstone ser det ut som att den är relativt nylanserad om man provkör den på svensksokmotor.se

Att lansera en sökmotor nu så här cirka 10 år efter att de globala aktörerna invaderat nästan varje land med lokala sökmotorer är väl minst sagt modigt och en gnutta övermäktig uppgift.

Deras nisch är kanske att ha ett begränsat urval av sidor man söker bland, provsöker man “Avenyn” så får man totalt 4 träffar. Ett hotell, en restaurang, startsidan till en cityguide och en körskola.
Visst har de flesta sökmotorer slutat försöka konkurrera med hur många miljarder sidor de har som är sökbara, men det här är aningen minimalistiskt.

Inget fel i att börja smått och smyga igång en tjänst, det som fascinerar mig däremot är att de redan betalar för reklamplats, bland annat på min blogg via Google Adwords, trots att tjänsten inte känns direkt färdig.

Bland annat:

Ska bli spännande att se hur det går för dem, särskilt med tanke på att de har ett dotterbolag (Itsverige) som är svartlistade av Svensk Handel [sök på 556755-9900 på varningslistan som är ett bolag med korsägande].

Nyteknik om svensksokmotor.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.