Stäng

Sverige ett läskigare land än Iran

När man läser om vad som händer i Iran kring övervakning av medborgarna så är det fortfarande märkligt att tänka sig att vi i Sverige egentligen har det sämre på den fronten än iranierna. Förutom att Nokia Siemens som leverantör lär klandras för att hjälpa Iranska staten i detta ärende så kan man också undra varför det uppges vara stora problem med prestandan?

I Sverige behövdes det ingen statskupp eller fiktiv folkomröstning, nej det räcker gott med att de folkvalda är överens – även fast folket som valt dem är hyggligt överens om att detta med FRA är en mycket dålig idé.
Iran håller även på med censur. Det lobbas det ju för i Sverige också, och vi kommer garanterat komma före med en effektiv hantering för att “vägleda” vårt vilsna folk att inte hamna på Pirate Bay m.fl samhällsomstörtande webbplatser som underminerar ditt tänkande som en god liten övervakad medborgare.

I Sverige är det utlovat att FRA:s övervakning inte ska försämra prestandan på nätet under tiden staten snokar i vad vi gör, så till skillnad från Iran har svenska staten en fantastiskt möjlighet att våldföra sig på befolkningen om vi också skulle få en demokratisk kris.

För visst litar du på att de etablerade partierna i alla tänkbara scenarier enbart vill ditt bästa?! De har inte gått sina egna eller lobbyisters ärenden ännu? Eller?

En demokrati upphör så fort som väljarna är rädda för staten, istället för att de folkvalda är rädda för att få skäll av medborgarna och åka ut ur etablissemanget med huvudet före.
Är Sverige en demokrati? Jag har det senaste börjat tveka…

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.