Tagg: Adobe Flash

Offentlig sektors webbprestanda och användbarhet 2016

Trafik ner i Götatunneln i Göteborg

Tidigare år har jag publicerat jämförelser mellan sveriges kommuner när det gäller deras webbprestanda. I oktober kollade jag specifikt in Eskilstuna kommun då de lagt energi på att bli bättre just på den upplevda snabbheten. Med denna mätning har jag tagit i så jag nästan sprack i hur komplicerat det blev. Jag är inte statistiker… Läs mera »

Webbanalys på Varberg kommuns webbplats

Varberg havsbad och kurort (fotokredd: Göran Höglund, via flickr, licens: cc-by)

Detta gräv är gjort i samarbete med Varberg kommuns webbstrateg Mattias Skoog, han har nämligen hjälpt mig med lite exporter från deras webbstatistik. Varbergs 1000 mest populära sidor hade under 2015 knappt 2 miljoner sidvisningar totalt. Startsidan stod för nästan 300 000 av dessa och den tusende mest populära sidan hade 219 sidvisningar. Mattias berättade… Läs mera »

Opera Mini till Iphone… och helvetet frös just till is

Webbläsaren Opera Mini har nyss gått igenom godkännandeprocessen för att komma med i Apples Appstore. Det kanske inte var så självklart då Apple tidigare varit duktiga på att undvika konkurrens (duplicerande av funktion som de kallar det för). Förutom det att de mobbar Adobes genväg in med Flash till Iphone. Safari för Iphone är riktigt… Läs mera »

Uppdatera din Flash Player imorgon och kör Flashblock

Adobe kommer tydligen först på torsdag att uppdatera det 7 månader gamla hålet i Flash Player. Något som drabbar 92% av alla Windows-datorer men även Macintosh och Linux-distar. Det räcker tydligen med att besöka någon av de tusentalt sajterna som redan kan attackera dig, vi får hoppas att ingen idiot lyckas ladda upp en sådan… Läs mera »

Sugen på grafisk realtidsstatistik?

Ja, råkar du köra EPiServer som publiceringsverktyg så kan du sedan en tid tillbaka få produkten EPiTrace gratis. Det hela är en Flash-applikation som kommunicerar i realtid med din EPiServer-webbplats om var besökarna befinner sig just nu. Denna presentation lämpar sig alldeles utmärkt i en reception exempelvis, är väldigt hypnotiserande 😀

Årets mest vilseledande rubrik vanns av IDG

IDG är rätt duktiga på att skriva dåliga rubriker, för att inte säga vilseledande, mest hela tiden. Oftast brukar det vara för att sporra till debatt, läs gräl, mellan Windows-falangen och Apple-fanatikerna. Detta trots att de uppmanar att man för sina meningslösa datorkrig på andra platser än i deras nyhetskommentarer, ett råd som sällan efterlevs…. Läs mera »