Tagg: Aftonbladet

Tips: Skydda din integritet på webben

BBCs snygga meddelande om vilka cookies de vill sätta i din dator

Om du litar på att en tredjepart kan lösa detta problem åt dig så rekommenderar jag dig på skrivbordsdator att testa Ghostery. Där kan man blockera lite allt möjligt och du måste inte gå med i deras program att sälja uppgifterna vidare till någon. För mobilen har det under de senaste dagarna pratats väldigt mycket… Läs mera »

Aftonbladet skapar sina egna nyheter

Aftonbladet är numera så mycket mer än bara en tidning. De ingår i ett stort bolag som gör allt möjligt inom media, sök och gud vet vad. En av deras senaste stora grejer är bloggandet, och då inte som en tjänst för att låta sina läsare bidra med annonspengar till Aftonbladet utan som en form… Läs mera »

FRA läcker redan ut hemlig information till obehöriga

Aftonbladet rapporterar att en anställd på FRA misstänks ha lämnat ut hemligstämplad information till SVT. Detta är ett aktuellt praktexempel på att det är svårt att ha hemlig information som inte kommer på villovägar, både på grund av enskilda medarbetares intressen och för att fel saker kan läcka ut. Dessutom kan ju synen på den… Läs mera »

Googles kunder har inte alla TP-kablarna i switchen

Läkarmissionen gråter ut i gårdagens Aftonbladet om att de känner sig lurade på grund av att deras Google-annonser visas på en tom webbplats med domänen neger.net, de känner att detta rimmar illa med att de hjälper bland annat våldtagna kvinnor i Kongo och alla andra insatser de gör för svarta.

Vuxna Förbannade Hackare (VFH) har publicerat sitt senaste nyhetsbrev

Hacker-gruppen Vuxna Förbannade Hackare (VFH) har just lagt ut sitt senaste “nyhetsbrev” där de smädar TV3, Aftonbladet och Dataföreningen. Kan vara intressant läsning för att se lite av deras tankar och varför de gör sina intrång. Vill du läsa vad folket på Flashback skriver så kan du hitta de sedvanliga hyllningarna, dissningarna och reflektionerna här…. Läs mera »

Utvecklare och entreprenörer är av naturen lata

Ja, åtminstone när det handlar om saker som inte har med de omedelbara framgångsfaktorerna att göra. Detta är så klart en grov generalisering men ofta kan man märka av att lyckan för att något personen utvecklat/ordnat fungerar så missar de många andra viktiga och ibland självklara saker. Ett exempel är alla hackerangrepp som uppdagats den senaste tiden… Läs mera »

Aftonbladet har hackats

En grupp som kallar sig Vuxna Förbannade Hackare har följt upp sitt hack av TV3 med att publicera merparten av Aftonbladets medarbetares inloggningsuppgifter för webbmejl på Flashback. Flashbacks användare har sedan passat på och använt denna information för att ta sig in på journalisters e-postlådor, Youtube-konton, Linkedin-konton och på Facebook. Det intressanta i sammanhanget är ju inte… Läs mera »