Tagg: Alternativtexter

Sökmotoroptimering – en introduktion

Web Strategy for Everyone

Det här materialet blev över när jag skrev på boken Webbstrategi för alla. Hellre än att slänga det så är det nu publicerat med viss redigering (inte riktigt lika ambitiöst som om det kommit med i tryck :)) Sökmotoroptimering handlar om att optimera sin närvaro på webben för att sökmotorerna ska fatta tycke för din… Läs mera »

Media ska ha alternativtexter

Film för blinda (credit-Internet-archive-book-on-flickr-pub-domain)

Detta är punkt femton i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Du har säkert hört att man ska ha alternativtexter till bilder på webben? Annars gör man livet svårt för de som inte kan se. Nu är det ju inte bara synskadade som inte kan se – även Google… Läs mera »

Hur ser sökmotorn på din webbplats?

Snubblade över ett bra verktyg för sökmotoroptimering nämligen Summits spindelsimulator som kollar: Döda länkar på din webbplats (visar visserligen långsamma länkade sidor som trasiga, men det är ju också bra att veta). Meta-texter som nyckelord, beskrivning och inställningar. Antalet bilder och huruvida de är taggade med alternativtexter. Totalt storlek för att ladda ned sidan. med… Läs mera »