Tagg: Apple Itunes

Webbstrategi för alla – nu som podcast

Avsnitt 0 av podden Webbstrategi för alla - om Epub och PDF

För dig som hellre lyssnar på poddar jämfört med att sitta still och läsa har nu Webbstrategi för alla en podd, och ett första avsnitt. Jag är själv en flitig poddlyssnare, det är så jag omvärldsbevakar branschen och så jag tar till mig ny musik. Ett flertal avsnitt kommer läggas på att läsa in befintliga… Läs mera »

17 bästa podcasts om webbutveckling

En stor del av den omvärldsbevakning jag gjort, och inspiration jag fått, de senaste åren är via poddsändningar, så nu är det väl dags att dela med mig av några av mina favoriter. Alla är inte specifika till webbutveckling men de finns åtminstone i området kring det som utgör en webbplats, dess framtagande och förvaltning.

15 grejer som irriterar med HTC One

Huawei Ascend 210

Är det bara att köpa en flaggskeppstelefon från Android-lägret, gå hem och tro att allt bara funkar? Nej verkligen inte i mitt fall. Jag har kört Iphone sedan 2009 och efter mycket tjat från vänner, och en del nyfikenhet, köpte jag HTC:s flaggskeppslur One veckan innan midsommar.

DRM-fri musik från iTunes Music Store innehåller köparens personuppgifter

I ett ganska väntat drag från Apple och musikindustrin har det nu visat sig att den nya möjligheten att köpa DRM-fri musik från iTunes Music Store är något mindre intressant. Låtar som man köper innehåller nämligen, i dagsläget, köparens kontouppgifter och e-postadress. Uppgifterna ligger inte som ID3-taggar utan döljer sig så att om man öppnar… Läs mera »

Apple tackar nej till konkurrent till iTunes

Apple börjar segla upp igen i sitt aktiva arbete mot valfrihet genom sin styvmoderliga hantering av vilka program som får finnas med i App store, platsen där man kan hämta/köpa program till sin iPhone och iPod Touch. Det står i avtalet för utvecklarna att man inte får “duplicera funktionalitet”, det vill säga skapa en konkurrent… Läs mera »

Uppdateringarna till iPod Touch går loss på 75 kronor

Som Windows-användare eller de mobiltelefoner jag haft är jag inte van vid Apples system att ta betalt för programuppdateringar. Nu har jag återigen hittat min iPod Touch som jag lyckades klanta bort efter Roskildefestivalen. Tänkte att den låg och lekte iBrick någonstans, iBrick är ofta namnet på någon Apple-produkt som antingen pajat eller inte är… Läs mera »

Windows Vista är mycket hjälpsamt – kan läsa tankar

Jag visste inte att Windows Vista skulle vara så hjälpsamt. Åtminstone inte att det, trots att det bara är ett enkelt litet operativsystem, klarar av att läsa mina tankar eller ge mig förträffliga råd. Alldeles nyss när jag använde den fantastiska funktionen att trycka på Windows-knappen för att sedan in vilket program jag ville starta… Läs mera »