Tagg: #blogg100

Alla inlägg som skrivits under utmaningen #blogg100.

Reflektioner om #blogg100 under 2015

Det här var mitt första år som deltagare i #blogg100. Egentligen behöver jag väl inte någon hjälp att komma igång med mitt skrivande med tanke på att det är typ det enda jag gör. Men jag har ändå märkt att det har blivit lättare att skriva mycket nu när jag fokuserat ännu mer på det…. Läs mera »

Verktyg för webbanalys, övervakning och förvarning

Pingdom Tools om Göteborgs-Postens webbplats gp.se

De senaste veckorna har både checklistor och hygienfaktorer avhandlats. Imorgon är #blogg100 över för i år och jag tänker då fokusera mitt skrivande på en kommande bok om webbanalys samt översättningen Web Strategy for Everyone. Men du blir inte helt lämnad i sticket. Detta inlägg handlar om några av de roliga verktyg du kan pröva på… Läs mera »

Talar på Webbstrategidagarna Offentlig sektor i september

Webbstrategidagarna Offentlig sektor 2015 i Stockholm

För dig som känner dig pepp på att höra mer om mätbar kvalitet på webben, prestandabudget, hygienfaktorer och udda webbanalys i största allmänhet så kommer jag hålla ett “expertanförande” i september. Arrangemanget är Webbstrategidagarna offentlig sektor 2015 och du kan anmäla dig redan nu – ja, det är fler än jag som pratar 🙂

Publicera inte PDF-filer

Tryckpressen (internet-archive-book-images-on-flickr-public-domain)

Detta är punkt tjugosex i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Det är rena plågan att läsa PDF:er på en mobil skärm, och nog är det väl dags att överge det där tänket om fasta format som uppfanns på 1400-talet genom tryckpressen?

Inte öppna länkar i nytt fönster

Detta är punkt tjugofem i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Att öppna länkar i ett nytt fönster är ett effektivt sätt att finta sina besökare, de kommer inte kunna använda bakåt-knappen. Därmed inför man ett onödigt krav på att användaren ska vara uppmärksam just när det nya fönstret… Läs mera »

Strukturell CSS inkluderas i HTML-koden

Critical path CSS exempel

Detta är punkt tjugofyra i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Detta gör att sidan kan presentera sig snabbare och låta användaren påbörja sin användning innan precis allt laddats ner. Om du googlar runt efter detta så kan du kolla efter Critical Path CSS. Det hela går till på… Läs mera »

Erbjuda en sitemap

Detta är punkt tjugotre i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. En sitemap är en teknisk motsvarighet till webbplatskarta, alltså en lista till alla sidor som finns på en webbplats. Sitemaps är en industristandard som togs fram av sökmotorföretag som Google, Bing med flera, men du kan mycket väl… Läs mera »

Bra fördelning av länkjuice

Päronjuice (breville-usa-on-flickr-cc-by)

Detta är punkt tjugotvå i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Det här med länkjuice (möjligen länkkraft) är ett luddigt begrepp som hör till sökmotoroptimeringen, men man kan se det som ett problem om för många av en webbplats länkar hänvisar bort från webbplatsen. Det kan ju ge sken… Läs mera »

Bläddra till sida: