Tagg: C#

En vecka kvar med rabatt på Webbstrategi för Alla

E-boken Webbstrategi för alla kan september månad ut köpas för 7,5 dollar om du köper den på Smashwords.com och uppger koden SE63A. Dessutom finns den nu att köpa för en hundring om du vill ha PDF och de två e-boksformaten Epub & Mobi. Utöver det så håller jag på och rensar i bokhyllorna. Snarare än att grilla… Läs mera »

Kod som gör snygga webbadresser

Ovan ett första utkast av den kommande webbplatsen mapusers.com Webbplatsen kommer innehålla några miljoner geopositioner redan vid publicering, bland annat städer, sjöar etc. Dock saknades förklarande adresser för punkterna. Därmed var det bara att börja koda. De flesta exemplen på hur man skapar friendly urls saknade insikten om våra svenska specialtecken, fransmännens egenheter m.fl.

Rensar bokhyllan – vill du ha en bok?

Tog en snabbtitt i bokhyllan igår och gjorde en första rensning. Men istället för att kasta böckerna i pappersåtervinningen tänkte jag först kolla om det finns någon som vill adoptera dessa böcker. Jag kan lämna över dem i mitten på augusti inne i centrala Göteborg. Ingen av böckerna är direkt nyutgivna, men det kanske finns… Läs mera »

Formatera strängar i C#

Har under kvällen roat mig med att börja skriva om mitt återanvändningsbara bibliotek med kod. Denna kod har jag exempelvis bakom denna sajt, använder som inspiration på jobbet när ett problem verkar bekant eller om jag bara letar kodexemplet, och delar ut till det fåtalet jag känner som faktiskt har något att lära av mig… Läs mera »

Exportera blogginlägg och kommentarer från WordPress Multi-User

Hade en blogg tidigare på Loopias installation av WordPress Multi-User som jag tänkte få in i ett egenknackat verktyg (se bild) för bloggande. En av de goda anledningarna var att Loopias WordPress-installation inte direkt stödjer mycket i stil med att använda egna mallar och saknar all form av kontroll. Detta tänkte jag råda bot på…. Läs mera »

Om programmeringsspråk vore religioner så…

Ja då skulle jag vara mormon enligt denna jämförelse mellan religion och programmeringsspråk. Detta är C#: “C# would be Mormonism – At first glance, it´s the same as Java, but at a closer look you realize that it´s controlled by a single corporation (which many Java followers believe to be evil), and that many theological concepts are quite… Läs mera »

Bläddra till sida: