Tagg: Cache

Checklistan: Filers livslängd default till 30 dagar

Del 13 av 13 för att argumentera för checklistan som fokuserar på webbprestanda och användbarhet. Innan man börjar jaga hundradelar av en sekund på att föra över material till en användare bör man först luta sig tillbaka och ta en nypa frisk luft. Vad kan vara bättre än en snabb överföring? Jag skulle nominera en… Läs mera »

Norbergs kriswebb och skogsbranden i Västmanland

Innan jag börjar förklara vad man skulle kunna göra bättre vill jag poängtera att så gott som varje webbplats jag sett (inklusive de jag själv byggt) har haft saker som kunde varit bättre ur prestandasynpunkt. Dock blir det i krissituationer extra viktigt att vara extremt aktiv med hur ens webbnärvaro fungerar. Är det ett överbelastat… Läs mera »

Har trimmat webbplatsen med cache och delar med mig av kodexempel

Nu har jag fixat med den något grovhuggna cache-funktion jag tidigare byggde in i publiceringssystemet. Detta är en ren programmatisk cache så det finns fortfarande saker kvar att beakta i stil med att låta .NET använda output cache direkt på webbkontrollerna. Innan cachebygget Vid varje sidvisning gjordes 5-9 anslutningar mot databasen. Alla anslutningar utom 1… Läs mera »

Mycket snabbare sidladdningar efter cache-bygget

Nu har mitt experiment med att bygga till cachning legat ute på webbplatsen i en dryg vecka. Inte för att det fungerar som det ska, men jag tänkte bara lämna ett litet exempel på skillnaden med och utan cache. Innan cache tog den genomsnittliga sidvisningen 2,7 sekunder, efter att cachen börjat användas tar en sidvisning… Läs mera »

Experiment med cache och sidladdning

Jag har just nu fått ut en ny version av webbfunktion.com. Fokuset på denna release är att se hur stor skillnad cachehanteringen gör för en webbplats. Du har väl inte missat att det är ett viktigt argument inom SEO? Fram till igår kväll fanns inte tillstymmelse av cachehantering, nu är visserligen inte allt cachat men… Läs mera »