Tagg: Checklista

Checklistan: Validera enligt WCAG 2.0 nivå AA

Tillgänglighet skylt rullstol

Del 1 av 13 för att argumentera för checklistan som fokuserar på webbprestanda och användbarhet. Sedan årsskiftet 2015 blev det olagligt att på sin webbplats diskriminera folk med funktionsnedsättningar. Eftersom lagen är ny så har den ännu inte prövats i domstol och därför är det inte glasklart var gränserna går. Det finns förstås olika nivåer… Läs mera »

Checklista för webbpublicering

Poängen med checklistan är att ha något mätbart sätt att säkerställa att ens webbplats inte försämras över tid, utan snarare kontinuerligt förbättras för varje uppdatering. Checklistan kan komplettera de testprotokoll som webbutvecklarna, för större webbplatser i alla fall, har för att verifiera att ett webbprojekt håller rätt kvalitet. Dessutom har ni säkert checklistor för det… Läs mera »

Checklista för användarcentrerad design

På UX Project Checklist får du dels en översikt för vilka aktiviteter som ingår från ett UX-perspektiv men kan också läsa på om respektive moment. För mindre projekt kanske det inte finns utrymme för en UX-specialist och någon annan får försöka hålla lite koll, men även när man ska anlita en UX-specialist lär det inte… Läs mera »