Tagg: Citat

Citat om webbanalys och uppföljning

Besökare utplottade på en världskarta (bildkredd: klaussi-on-flickr-cc-nd-nc)

Som research inför min bok om webbanalys har jag grävt bland citat som rör webbanalys, eller kanske uppföljning i stort när det relaterat till webben. Du som råkat missat det så finns min kommande bok ute som förköp hos förlaget till ett extra bra pris. 200 kr och du får den i tryckt version i… Läs mera »

Citat om design och webbdesign

Skillnaden mellan design och upplevelse

Många kloka människor har sagt sitt om design och webbdesign. Denna bloggpost är tillägnad ett gäng citat som jag personligen gillar skarpt. Dels för hur de poängterar vad som är viktigt, men också för nyanseringen. Saknar du ett citat så skriv gärna en kommentar och tipsa mig och alla som läser denna blogg.

Content Choreography: Taxonomy is not the same as navigation

Seth Earley exemplifierar ofta med att få motsätter sig äppelpaj och en moders kärlek till sitt barn, metadata däremot...

En dag in på veckans master class i Content Choreography med Seth Earley känns det som att jag blivit överkörd av en ångvält. Det här är i klass med den korvstoppning jag råkade ut för under den sexmånaders intensivkurs jag gick 1998 i Lotus Notes/Domino när vi skulle ta samtliga existerande certifieringsutbildningar – fast på… Läs mera »

Tala är silver, och hålla käften är guld – ibland

Om du undrar var 20 miljoner av dina skattepengar tagit vägen så kan jag direkt erkänna att de spenderats det senaste året och det till stor del är mitt fel. Hade jag hållt tyst 2002 så… 2002 byggdes det på en ramp i Kålltorp, Göteborg. Tillsammans med min nya bekantskap Irene van Manen pratade jag… Läs mera »