Tagg: Domännamn

URL-strategi borde vara viktigare än SEO

Senast förra veckan blev jag återigen påmind om att det tycks vara svårt att följa den ursprungliga tanken om hur webbadresser ska utformas. I mitt fall var det dokumenthanteringssystemet Alfresco (som är väl spritt över hela världen) som hade mellanslag i adresser. Det är direkt olämpligt eftersom många program, exempelvis Outlook och Skype, försöker göra… Läs mera »

Webbadresser kan ibland bli lite märkliga

Det har släpps en bok som går igenom några av de sjuka adresserna som finns på nätet, alltså de som kan läsas ut som något annat än vad som egentligen var tanken. Boken heter Slurs: They Called their website WHAT?! och kan köpas på Amazon för strax under hundringen. Bland de roliga exemplen finns: TheRapistFinder.com… Läs mera »

SAAB köpt av Spyker men domänerna redan kapade

Bild intill är från en av domänerna som nyligen blivit registrerade då dagens nyhet landade att Spyker köper SAAB av GM. Samtidigt som de SAAB-anställda firar att många av dem nog får behålla jobbet ett tag till slog domänkaparna till. Kollar man på DomainInfo.com efter vilka saabspyker-domäner som är lediga får man upp följande bild just… Läs mera »

www. som tvingande prefix är bara så onödigt

Visst kan du några webbadresser utantill? Visst har du chansat på en webbadress någon gång utan att Googla efter sajtens namn eller ett varumärke? Om du prövat har du säkert råkat ut för att du inte kom fram alls till någon sajt, och/eller att det tar väldigt lång tid att få svaret att adressen du skrev… Läs mera »

Spel.se såld för nära 2 miljoner kronor

Domännamnet Spel.se har sålts till ett holländskt bolag för nästan 2 miljoner kronor. Det ska bli intressant vad som hamnar där i slutändan som motiverar den utgiften. Detta är alltså den hittills mest kostsamma domänköpet på den svenska toppdomänen.

Pokerdomäner tagna i beslag av delstaten Kentucky

Som de flesta vet om så skiljer sig lagstiftningen mellan olika länder, delstater och regioner i världen. Detta är sällan ett större problem om man håller sig på hemmaplan. Den stora frågan på senare år har varit hur man gör med internet och verksamheter som körs i mer eller mindre stor utsträckning globalt. Delstaten Kentucky… Läs mera »

Bluffande företag visar artikel om att de blåser sina kunder, på sin egen webbplats – priceless

Domänregistreringar Europa

Det finns massor med lycksökare och bluffande företag inom IT- och sökmotoroptimeringsbranschen. IDG uppmärksammade ett företag vid namn Domänregistreringar Europa som en av alla dessa skurkar. Det roliga i denna historia är att företaget själva tipsade om denna nyhet på sin egen webbplats via en automatisk nyhetsspalt.. Rubriken är: “Domänbluffen – så blir du lurad på… Läs mera »