Tagg: DRM (Digital Rights Management)

Kurs i Content Choreography i Stockholm

Är på väg upp till Stockholm för en kurs i content choreography, som kommer hållas av Seth Earley i Know IT:s regi. Jag och min vän Filip var hos Findwise i höstas och fick en väldigt ljuv försmak på några timmar. Det är lite smått komplicerat att försöka förklara vad kursen går ut på och… Läs mera »

Får du något gratis är det du som är varan

Origin ger en reklam när man startar datorn

Att man får vissa saker utan kostnad är man ju van vid numera. På internet är det mesta gratis genom att andra betalar för att göra reklam med mig som måltavla. Metro delar ut en fysisk tidning och säljer reklamplats.

Kazaa återvänder som betaltjänst

Kazaa, tidigare ett fildelningsprogram skapat av Niklas Zennström som hade gott om illegalt material, återuppstår nu som en legal betaltjänst för musik. Dock förnekar sig inte upphovsrättsindustrin denna gången heller genom; Att endast tillåta amerikaner att delta. Ta 20 dollar i månaden och låta dig endast lyssna så länge som du betalar. Ge dig DRM-skyddade/skadade… Läs mera »

Även om du betalar för dig har du inga rättigheter i den nya mediaverkligheten

DRM, som används för att skydda upphovsrättsägarens intressen, har varit omdiskuterat ända sedan skräpet släpptes för första gången. Under gårdagen kom information ut om att de som via Amazon köpt verken 1984 och Animal Farm (ironiskt va?!) skrivna av George Orwell fått sina böcker raderade på sin e-boksläsare Kindle. Nu fick visserligen de som köpt… Läs mera »

DRM-fri musik från iTunes Music Store innehåller köparens personuppgifter

I ett ganska väntat drag från Apple och musikindustrin har det nu visat sig att den nya möjligheten att köpa DRM-fri musik från iTunes Music Store är något mindre intressant. Låtar som man köper innehåller nämligen, i dagsläget, köparens kontouppgifter och e-postadress. Uppgifterna ligger inte som ID3-taggar utan döljer sig så att om man öppnar… Läs mera »

Silverlight 2 har släppts och imponerar

Den första versionen av Microsofts Silverlight gjorde inte så mycket väsen av sig. Den fick varken speciellt många att installera tillägget på sina datorer eller några spridda tjänster att börja nyttja funktionerna. Idag kom nästa version som Microsoft hoppas ska vara den Flashdödare som 1.0 inte var. Vi andra hejar lite försiktigt på eftersom konkurrens är… Läs mera »

Walmart stänger ner sin DRM-tjänst och lurar betalande kunder

Visst är det kalasbra att musikindustrin har förstått att kunderna helst inte vill ha DRM-skyddade filer. Problemet med DRM som konsumenter oroat sig för ända sedan idén introducerades har nu vid ett flertal tillfällen besannats, nu senast när Walmart stänger ner sin DRM-tjänst och lämnar betalande kunder av DRM-skadade filer i sticket. Det smartaste kunderna… Läs mera »