Tagg: Felmeddelanden

Värdeskapande arbete med webbdesign

Stilguide för Västra Götalandsregionen

Anledningen till att ta fram en stilguide handlar mycket om enhetlighet, att vara förutsägbar och trygg gentemot sin användare. Stilguider är på inget sätt något nytt, vare sig det som rör innehållet som ska ha stil, eller de tekniska faktorerna som idag är så viktiga. Redan på 1990-talet skrev användbarhetsgurun Jakob Nielsen om tio principer… Läs mera »

Utforma error 404-sidan för att underhålla

Rum 404 på Scandic Hotell

I boken Webbstrategi för alla så ges ett antal tips på hur man utformar sin Error 404-sida för att den ska vara användbar och nyttig. Något som man däremot inte har plats med i en tryckt bok är att lista en massa exempel på hur dessa sidor kan tänkas se ut. Dessa sifferserier är något… Läs mera »

Hur ska en bra 404-sida funka?

404-felsidan på Webbstrategi för alla

Det är väldigt mycket man ska tänka på när man bygger en modern webbplats. En sak som tycks vara lätt att glömma bort är att tänka sig in i användarens sits och att hantera avvikelser på ett bra sätt. Som beställare eller utvecklare är man inte en så värst representativ som användare när man testar… Läs mera »

Har du koll på dina felsidor?

HTTP Error 403

Det kan vara värt att hålla koll på hur vanligt det är att dina användare, kunder, besökare hamnar på diverse felsidor. Första steget är att försöka skjuta in en spårningskod från ditt verktyg för webbanalys. Det kan vara lättare sagt än gjort, och hur många verktyg har du inte att kämpa om att få koll… Läs mera »

Min Ipad-app säger Hello World

Har prövat att utveckla lite mot Ipad. Inte kommit speciellt mycket längre än en Hejsan Världen på de två dagarna sedan jag skaffade tableten – dock började jag med det viktigaste och fixade en ikon 🙂 Tanken med applikationen är att det ytterst fåtal som använder mitt publiceringsverktyg, EpicType CMS, ska kunna kunna jobba med… Läs mera »

Känner jag mig sminkad tvetydig?

Har börjat koda lite i EPiServer igen, denna gång i version 6, och ska bygga ett mallpaket för kampanjer. Det kommer innehålla bland annat blogg, bildkarusell, sociala kopplingar och en hel del mer.

Deklarationsdags och virtuell trängsel

Var tydligen inte ensam om att lämna in deklarationen sent – i år heller. 22:30 tänkte jag var en lagom tidpunkt att börja. Först strulade det med Telias e-legitimation, fast det var imponerande att NetID finns även till Ubuntu och kanske lite mer självklart till Mac OS X. När jag väl fått e-legitimationen  fixad så… Läs mera »

Straff till dig som betalande kund

  Kan någon påminna mig om vad jag vinner på att betala för mjukvara när det är vi ärliga som råkar ut för alla problem? Har inte haft anledning tidigare till att köra Steam, men det börjar ju lagom bra med det dagsfärska Call of Duty: Modern Warfare 2.

Bläddra till sida: