Tagg: Fildelning

Kazaa återvänder som betaltjänst

Kazaa, tidigare ett fildelningsprogram skapat av Niklas Zennström som hade gott om illegalt material, återuppstår nu som en legal betaltjänst för musik. Dock förnekar sig inte upphovsrättsindustrin denna gången heller genom; Att endast tillåta amerikaner att delta. Ta 20 dollar i månaden och låta dig endast lyssna så länge som du betalar. Ge dig DRM-skyddade/skadade… Läs mera »

Rättegången och cirkusen runt The Pirate Bay har startat

Det här är antagligen den intressantaste rättegången på mycket länge. Visst det kanske jag tycker mest för att det är David mot Goliat, ålderdomligt mot nyskapande, förlegat mot kreativitet. Skivbolagen, filmbolagen och alla andra inom upphovsrättsindustrin verkar inte inse det själva men försvarar ett jättegammalt synsätt på hur man tjänar pengar genom monopol, att förneka… Läs mera »

Pirate Bay blockerat i Italien sedan igår

På Slashdot rapporteras det att Italien lyckats förmå sina internetoperatörer att blockera den svenska webbplatsen The Pirate Bay. Detta är en del i en större kampanj i Italien att stänga ner webbtjänster som möjliggör illegal fildelning.

Band laddade upp sin skiva på fildelningssajten TorrentFreak och skyller på musikpirater

Det för de flesta okända hårdrocksbandet BuckCherrys manager laddade upp bandets senaste skiva på TorrentFreak. Strax efteråt beklagade de sig i ett pressmeddelande om att de fallit offer för musikpirater. Några bakom sajten TorrentFreak grävde i saken och har hittat fina bevis för att bandet använde denna smutskastning av sajten i sin marknadsföring av den… Läs mera »

Försäkring mot fildelningsbrott via TankaFritt.nu

Precis som tjänsten planka.nu har nu fildelarkassan TankaFritt.nu lyckats överleva en tid för att kanske anses vara lite seriösa. Deras koncept går ut på att man mot en medlemsavgift på 140 kronor per år ska få sina eventuella skadeståndskrav betalade via denna form av försäkring, om man nu tankar ner material som domstolen inte tycker… Läs mera »