Tagg: Firefox

Ny praxis när webbsidor kastas eller arkiveras?

404 sidor kan försvinna om Firefox experiment faller väl ut

Webbläsaren Firefox experimenterar med ett webbläsartillägg för att inte visa felsidor av typen 404. Istället för webbplatsens egna 404-sida uppges besökarna istället få den senaste versionen som Internetarkiveringen Wayback Machine fångat in. Tanken med denna funktion är att hjälpa de som gör efterforskningar, följer referenser och liknande fall när man inte nödvändigtvis bryr sig om… Läs mera »

Guide: Webbanalys – en introduktion

Google Analytics (image cred: joe-the-goat-farmer, on flickr, license cc-by)

Som du kanske redan sett så kommer en bok om webbanalys under hösten 2016, läs mer om den här. Nedan material blev över när jag skrev på Webbstrategi för alla, en bok du kan köpa hos förlaget Intranätverk › Detta är lite av en intro för dig som inte vet om webbanalys är något för… Läs mera »

Sökmotoroptimering – en introduktion

Web Strategy for Everyone

Det här materialet blev över när jag skrev på boken Webbstrategi för alla. Hellre än att slänga det så är det nu publicerat med viss redigering (inte riktigt lika ambitiöst som om det kommit med i tryck :)) Sökmotoroptimering handlar om att optimera sin närvaro på webben för att sökmotorerna ska fatta tycke för din… Läs mera »

Firefox knycker andraplatsen från Microsofts webbläsare

En livs levande eldräv / Firefox (fotokredd: jadawin42-on-flickr-cc-by-sa)

För första gången någonsin passerar Firefox marknadsandel globalt den för webbläsare från Microsoft. Detta har mätföretaget Statcounter räknat ut på den webbplatsstatistik de samlat på sig under april 2016. Deras data borde vara ganska trovärdig, trots de ibland märkliga lokala variationerna i val av webbläsare, då de mäter på tre miljoner webbplatser och har haft… Läs mera »

Din webbplats är inte en bok, den är ett magasin

Skrev en tweet för ett tag sen om att det buzzword man kanske borde arbeta in i folks medvetande är kontinuerlig webbdesign. Felet så otroligt många gör är att ha gigantiska projekt med några års mellanrum och då har listan med grejer man behöver åtgärda vuxit sig  både lång och komplex. Detta sker ofta när… Läs mera »

Min MacBook Pro är fantastisk

Min Mac är fantastisk. Nu förstår jag vad mina maciban-vänner alltid pratat om, må det så vara bättre minnesteknik eller Firewire men oavsett har iProdukter helt klart något lite extra jämfört med Windows-PC. Se bara på hur stor andel av processorns kraft Mac kan erbjuda Firefox! 103 procent, det kan man kalla hängivet – ät… Läs mera »

Firefox har glömt sitt ursprung

På samtliga operativsystem jag kört Firefox 3.5 eller nyare slukar programmet inte bara massor med minne utan även också konstant och märklig belastning på processorn. Som på bilden ovan så tar 2 flikar utan flash-animationer, aktiva skript eller liknande 5,7% av processorkraften. Detta är dessutom det lägsta värdet jag haft på hela dagen, oftast ligger… Läs mera »

Bläddra till sida: