Tagg: FRA-lagen

Övervakningssamhället är här

Du kanske undrar hur jag vet detta, hur jag definierar övervakningssamhället? Jag tycker det är ganska enkelt. Mycket tyder på att staten inte räds medborgarna längre, statsapparaten styrs inte genom att följa folkets vilja. Det är frånvaron av folkstyre och allt större antydan till ett maktfullkomligt storebrorssamhälle som ger den lite obehagliga känslan av att… Läs mera »

Efter FRA-lagen kommer den riktiga övervakningen igång

Läste en fascinerande grej på Slashdot som borde göra Bodström och andra fans av att kränka individers integritet mycket avundsjuka. Om uppgiften stämmer så har britiska tjänstemän sett till att 20 000 övervakningskameror ska monteras in i folks hem i Storbritannien för att kontrollera exempelvis att barnen går och lägger sig i tid. Vi går… Läs mera »

Mona Sahlin vill riva upp FRA-lagen

Tro det eller ej, men Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin säger nu att de kan tänka sig att riva upp FRA-lagen om de kommer i regeringsställning 2010. “Om det blir det förslag som låg i riksdagen, då river vi upp det och förändrar lagstiftningen. När vi röstar i riksdagen är det på riktigt och vinner vi valet så… Läs mera »

Centerpartiet försökte tysta kritisk journalist

Aftonbladet börjar skärpa till sig aningen, nu senast publicerar de en vettig historia kring omröstningen av FRA-lagen. Journalisten skrev ett “dra åt helvete”-inlägg till de politiker han kände som röstade för FRA-lagen, detta på sin egen privata blogg.

VFH gräver fram personuppgifter via riksdagens system – för även de gillar väl att bli granskade :D

VFH, Vuxna Förbannade Hackare, har gått ut med info om att det var de som gjorde intrång i riksdagens system. Detta offentliggörande gjordes som vanligt på Flashback. Detta har ju med all säkerhet att göra med att regeringen tvingade igenom FRA-lagen, populärt kallad Lex Orwell, trots en av de större motståndsaktioner medborgarna gjort någonsin.