Tagg: FRA

Övervakningssamhället är här

Du kanske undrar hur jag vet detta, hur jag definierar övervakningssamhället? Jag tycker det är ganska enkelt. Mycket tyder på att staten inte räds medborgarna längre, statsapparaten styrs inte genom att följa folkets vilja. Det är frånvaron av folkstyre och allt större antydan till ett maktfullkomligt storebrorssamhälle som ger den lite obehagliga känslan av att… Läs mera »

Sverige ett läskigare land än Iran

När man läser om vad som händer i Iran kring övervakning av medborgarna så är det fortfarande märkligt att tänka sig att vi i Sverige egentligen har det sämre på den fronten än iranierna. Förutom att Nokia Siemens som leverantör lär klandras för att hjälpa Iranska staten i detta ärende så kan man också undra… Läs mera »

FRA läcker redan ut hemlig information till obehöriga

Aftonbladet rapporterar att en anställd på FRA misstänks ha lämnat ut hemligstämplad information till SVT. Detta är ett aktuellt praktexempel på att det är svårt att ha hemlig information som inte kommer på villovägar, både på grund av enskilda medarbetares intressen och för att fel saker kan läcka ut. Dessutom kan ju synen på den… Läs mera »

Mona Sahlin vill riva upp FRA-lagen

Tro det eller ej, men Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin säger nu att de kan tänka sig att riva upp FRA-lagen om de kommer i regeringsställning 2010. “Om det blir det förslag som låg i riksdagen, då river vi upp det och förändrar lagstiftningen. När vi röstar i riksdagen är det på riktigt och vinner vi valet så… Läs mera »

FRA-medarbetares personuppgifter uthängda på Flashback

Ibland blir man glad, även fast det kan tänkas vara synd om individerna som tros behöva skyddas från allmänheten, nu när det rapporteras att deras personuppgifter finns tillgängliga på nätet. Att det nu finns ett så pass stort intresse för att ta reda på vilka dessa är som jobbar med att snoka på Sveriges medborgare… Läs mera »

Jävlas med FRA – här kommer tipsen du behöver

Tänkte ta och delge ett tips som skulle spara väldigt mycket av svenska skattepengar. Istället för att börja använda skyddade nätverk, som Tor eller Freenet, och börja kryptera informationen så kan du göra några enkla saker. Eftersom du inte har något att dölja så är det lovvärt om de inte bidrar till att komplicera och… Läs mera »

VFH går loss på bibel.se, crossnet, Försvarets Radioanstalt, Spray och Infomaker

I sin senaste information läcker de lösenordsuppgifter till kristna personer, för VFH (Vuxna Förbannade Hackare) är emot smörjelser och “falska” budskap i största allmänhet. Det ser väldigt mycket ut som att lösenord har lagrats i klartext. VFH delar med sig av kodtips för hur deras hack genomförs, inget märkvärdigare än vanlig PHP med lite databaskunskap…. Läs mera »