Tagg: Geodata

Testa att leta longitud och latitud med min geodatatjänst

Till sist har jag fått upp en grovhuggen beta på min geodatatjänsts API. Den pratar via JSON och all respons mottages tacksamt. Provkör på denna adress: http://api.mapusers.com/api.ashx?query=Örgryte Du kan byta ut Örgryte mot vad du vill. För stunden går det bara att söka på städer och stadsdelar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Senare kommer… Läs mera »

Geodata-sajten något närmre beta-version

Nu har jag fått till presentationen av den senaste algoritmen för geodata-tjänsten. Det vi gjort nu är att ge latitud/longitud för en plats och sedan lägga till hur många kilometer från punkten man vill hämta data från. Det man får är en beräkning över hur man ställer en SQL-fråga, det vill säga om man matar… Läs mera »

Min karttjänst kommer som beta-version via Twitter

Ovan är rena grekiskan, delvis, (sorry jag börjar bli lite väl hemmastadd i Göteborg) och är formeln bakom hur man räknar ut avstånd mellan två platser man har latitud och longitud för som indata. Till min hjälp med detta, och särskilt matematiken, har jag haft min vän Morgan Skogh som till vardags inte gör mycket… Läs mera »

Geodata-tjänsten är på gång mot alpha

Så sakteliga börjar min tjänst växa fram. Det hela kommer att publiceras på mapusers.com som någon form av social geodata-sajt. Just nu bygger jag ett API till mig själv och om andra vill använda samma data som jag har. Bilden ovan är från min testkonsoll som radar upp träffar på frågan om vad som heter… Läs mera »

Att koda databasmotorer är ingen lekstuga

Nu är de sista petningarna i den nya databasen med de nyttigaste geopunkterna så gott som klar. Det som förundrar är att det går så otroligt snabbt. Det jag lyckades kopiera från en databas till en annan, på samma server, är 3 255 256 geopunkter med bebodda platser och detta kopierades på dryga 3 minuter… Läs mera »

Pysslar med den sista delen av importen av geopunkter

Nu kör jag den sista importen av geopunkter för att få in de sista 200 000 platserna i databas. De länder som tidigare saknades var alla med egna intressanta teckenuppsättningar där vissa orter/platser inte kan konverteras vad jag kan se till ett “vettigt” namn vi västerlänningar kan förstå. Steget efter importen blir att sålla bort… Läs mera »

Ansträngningar efter arbetstid brukar ge resultat

Så här når lågkonjunkturen börjar märkas på allvar, eller åtminstone kanske fruktas, inom min egen bransch återigen så känns det lite som en repad skiva som hoppar tillbaka till ett gammalt spår. Precis som sist det begav sig, fast då med IT-bubblan, finner jag en massa kreativitet som måste få komma ut. Så pass mycket… Läs mera »

Att importera gigantiska datamängder till en databas

Sitter och roar mig med att importera enorma datamängder data till MySQL. Detta för att jag och några kompisar ska kunna leka med karttjänster. Just nu är jag uppe i 1.5 miljoner poster i en enda tabell (InnoDb) och den verkar säga ifrån. Eventuellt måste jag ha flera tabeller, eller dela upp information i olika… Läs mera »