Tagg: Google Adwords

Tips: Skydda din integritet på webben

BBCs snygga meddelande om vilka cookies de vill sätta i din dator

Om du litar på att en tredjepart kan lösa detta problem åt dig så rekommenderar jag dig på skrivbordsdator att testa Ghostery. Där kan man blockera lite allt möjligt och du måste inte gå med i deras program att sälja uppgifterna vidare till någon. För mobilen har det under de senaste dagarna pratats väldigt mycket… Läs mera »

Stavfelet numero uno på sajter jag själv läser

Av de sajter jag ofta besöker är det ett stavfel som leder stort. Folk stuvar helt enkelt om marknadsföring till markandsföring. En googling, bingning?, på markandsföring ger hela 18 500 träffar. Ganska imponerande faktiskt. Nu har denna vanliga, ehum, alternativa stavning letat sig in via en användare av Google Adwords till min egna sajt. Misstänker… Läs mera »

Google Adwords har inte alla propparna iskruvade

I veckan kom det ett brev i stil med “Här är 500 spänn att testa att annonsera med på ditt Google Adwords-konto”. Ok tänkte jag lite motvilligt, inte för att jag har något att annonsera om men jag kan väl alltid köpa lite billig trafik till någon sida jag byggt. Väl inne med instruktionerna i… Läs mera »

Jajja gör avbön igen för spambloggar

Enligt en artikel i DIG på Dagens Media har 100 spambloggar stängts ner den senaste veckan. Till sist hotar bloggtjänsterna dessutom med advokater om inte SEO-företagen slutar missbruka bloggtjänsterna. De flesta bloggarna har kopplingar till SEO-företaget Jajja som antagligen bara är en i mängden av skojare i denna ruttna SEO-bransch.

Jehovas vittnen säljs ut på Tradera

Tradera har kommit över ett större parti av medlemmar från Jehovas vittnen som de nu i krisens tid och lågkonjunktur säljer ut. Skynda dig att fynda! Eller hur skulle du tolka Traderas sponsrade länk på Google när man söker efter Jehovas vittnen: “Jehovas vittnen Fynda Jehovas vittnen här. Köp Jehovas vittnen på Tradera nu!”

Skräpsajter med värdelöst innehåll – nu med kass översättning

Oj vad trött man är på att Google, med flera sökmotorer, inte klarar av att ens sortera bort det mest uppenbara skräpet på nätet. Förutom alla spambloggar så börjar detta ovan också konkurrera ut det vettiga materialet. De sökmotoroptimerar sönder sidor, numera även med fattig översättning till massvis med språk, och lyckas nästla ut skräpet… Läs mera »

Google har släppt siffror för sökordshjälpen till AdWords

För några veckor sedan ändrade Google så att deras sökordshjälpmedel numera visar sökvolym. Med andra ord kan man nu se lite bättre hur många som faktiskt söker efter en viss term, hur mycket konkurrens det finns om man nu tänkt annonsera på termen och ett genomsnitt av sökvolym över en längre tid.

Bläddra till sida: