Tagg: Google Code

Dags att hoppa av Google Code

Google meddelade i förra veckan att de lägger ner Google Code: “In the past nine years, many other options for hosting open source projects have popped up, along with vibrant communities of developers. It’s time to recognize that Google Code’s mission to provide open source projects a home has been accomplished by others, such as… Läs mera »

URL-förkortare och URI-tjänst för länkad data under utveckling

Nyligen påbörjade vi att bygga ett utseende till URL-tjänsten som utvecklats. Denna bild är ett tidigt utkast. Själva tjänsten finns publicerad som öppen källkod hos Google Code men så här långt utan ett aptitretande gränssnitt. Tanken på kort sikt är att anställda inom Västra Götalandsregionen ska kunna förkorta och hantera länkar, men på längre sikt… Läs mera »

Webboptimering med YSlow – Grade A och 97 procent i prestanda

Nu har jag byggt på Clouderia CMS för att hitta maximal optimering enligt Firefox-tillägget YSlow från Yahoo. Detta på utdata och server-inställningar, knappt några kodförändringar. Webbplatsen presterar nu Grade A och 97% enligt YSlow och då är jQuery, jQuery UI, en egen javascript-fil, några bilder med i paketet. Utan att ta bort dessa kan jag… Läs mera »

Clouderia – öppet publiceringsverktyg optimerat och klart

Jag, några kompisar och gamla kollegor bygger på ett proof-of-concept för ett publiceringssystem så som vi vill ha det. I och med att ingen av oss fick ur oss ett vettigare namn än EpicNewCMS så blev det något krystade Clouderia till 🙂 Det ligger uppe på Google Code som ett fritt öppen källkods-projekt med generös… Läs mera »