Tagg: Göteborg Stad

Värdeskapande arbete med webbdesign

Stilguide för Västra Götalandsregionen

Anledningen till att ta fram en stilguide handlar mycket om enhetlighet, att vara förutsägbar och trygg gentemot sin användare. Stilguider är på inget sätt något nytt, vare sig det som rör innehållet som ska ha stil, eller de tekniska faktorerna som idag är så viktiga. Redan på 1990-talet skrev användbarhetsgurun Jakob Nielsen om tio principer… Läs mera »

Hur en URL inte ska se ut

Göteborg Stad och deras värdelösa adresser

Apropå hygienfaktor nummer två jag skrev om nyligen så står min ständiga slagpåse Göteborg Stad till tjänst, som så ofta. Tacksamt att ha någon nära till hands att plocka billiga poänger på…

Optimerat – hur bra är nya sajter?

Jag kickade igång ett litet projekt under hösten för att automatiskt övervaka hur välbyggda webbplatser är. Nu har den dolda tekniska lösningen kompletterats med ett Twitter-konto så det blir lättare att följa. Förutom att jag tidigare utvärderat samtliga kommuners betyg enligt Google Pagespeed tänkte jag även börja med säkerhetsproblem – åtminstone de uppenbara. Först att… Läs mera »

Nordiska exempel på responsiv design

Något märkligt är det att efter en halvdag om mobilitet och responsive design med vår IT-avdelning konstatera att det är väldigt få nordiska sajter som visar goda exempel. Kan faktiskt inte förstå att de som bygger webbplatser, särskilt webbkonsulterna med sina egna sajter, tycker sig ha rätt att bestämma hur dimensionerna på min webbläsare ska… Läs mera »

SEO-arbete kan straffa sig om man har otur, se bara på IDG

Titta på bilden här intill, titta särskilt på adressen som jag för din bekvämlighet markerat med orange ram. I adressen står det att Loopias servrar är sämst i världen. Nu kanske du tänker att IDG aldrig skulle skriva så och att det inte stämmer med rubriken på sidan? Mycket riktigt. Dessutom är det inte den… Läs mera »