Tagg: Hack

Har din webbplats hackats?

Det finns en poäng i att registrera sig och sin webbplats i tjänsten Google Webmaster Tools. Då kommer du får ett hjälpsamt mejl om Google upptäcker att något inte står rätt till. Se bildexempel på hackning som Google upptäckt här intill. Andra saker som man får reda på är om Google inte anser att webbplatsen… Läs mera »

Hamsterpaj önskar gott nytt år genom att klanta sig med lösenord – och sitt salt

Webbplatsen Hamsterpaj.net, som handlar om lite av varje i en förvirrad community-väg, lyckades genom att missa några SQL injection-hål att skydda sina medlemmars inloggningsuppgifter. Nu var visserligen uppgifterna både krypterade och saltade (salt är en kod som man stoppar in i en kryptering/hashning för att ge ännu mer skydd för informationen). Detta kan ju låta… Läs mera »

Bill O´Reillys webbplats hackad efter Bills uttalanden om hacket mot Sarah Palins e-postkonto

Bill O’Reilly, som jobbar som kommentator på Fox News, är en ytterst konservativ person som mest hela tiden far korståg mot all världens ting. Bland annat fördömde han så klart intrånget i guvernören Sarah Palins e-postkonto på Yahoo som skedde tidigare i veckan. Som en direkt motåtgärd har hackare, alternativt samma hackare, knäcktBill O’Reillys egna… Läs mera »

Stockholms Lokaltrafik drabbat av SMS-hack

Tidigare rapporterades om att SL:s nu startade nya biljettsystem hade problem med säkerheten för sitt kortsystem. Idag kom medierna på ett Javaprogram som tagits fram av några kreativa personer för att generera falska SMS från SL:s biljettsystem. Programmet kallas för Tricket som tillsammans med en ganska ordentlig beskrivning om hur SMS-biljetterna genereras har publicerats på… Läs mera »

CERN:s LHC attackerades av hackare på premiären

Nu gick ju inte världen under i onsdags när de provkörde LHC i CERN, inte ens det lilla minsta svarta hål som stökade till det för alla sura bönder i Frankrike som precis som vanligt antagligen vaktade sina välta tomatlaster på väl vald motorväg. I och med att så många varit oroliga så kan man… Läs mera »

Bläddra till sida: