Tagg: Hackathon

Karin Ahlin jobbar för digital öppenhet

Karin och jag stöter ihop mest hela tiden när jag flyr kontoret. Mest är det vår gemensamma passion för webben och dess möjligheter som förenar oss. Mer specifikt är det informationsarkitektur och öppna data vi brukar prata om när vi möts. Karins bidrag i detta är att vara pedagog och öppna ögonen på de som… Läs mera »

Turisthack i Göteborg 26-27 maj

Uppdaterat: hacket har flyttats till i höst istället… Sista helgen i maj kommer det köras ett turisthack i centrala Göteborg. Då det inte ser ut som att jag kan vara med (saknar lag) så tänkte jag skriva ner de idéer jag funderat på. Lokalturism / upptäck din hemstad – för ungdomar Att aggregera information som… Läs mera »

Mobila tjänster baserade på geoposition

På väg in till stan idag fick jag ett SMS där blodcentralen påtalade att de hade brist på just min blodgrupp. Nu var det ju en ren olyckshändelse att jag var nära Droppen i Nordstan och kunde lämna blod.

Mentor idag, jury imorgon under Vitalis-hacket

Jag fick äran att både vara jurymedlem och mentor för lagen vid Vitalis apptävling, en tävling som pågår just nu. Tanken var att jag och Hans Almvide skulle hinna med mentorskapet på 2 timmar, men det tog drygt det dubbla. Imorgon blir det dock betydligt kortare tid med lagen då de har 5 minuters pitch… Läs mera »

App-tävling under Vitalis i Göteborg

Vitalis arrangerar en app-tävling tillsammans med Vinnova under årets mässa. “Appen skall bidra till att minska resursbristen inom vård och omsorg och främja utvecklingen för att effektivisera vården och omsorgen. Vi söker kreativa tävlande med nytänk och med förmåga att “tänka utanför boxen”.”

Kreativ stuga lanserar Flyttain.se under Travelhack

Nu är vår prototyp av geobaserad kollektivtrafik lanserad. Poängen med tjänsten när den är fullt utbyggd är att man ska kunna värdera möjligheter till kollektivtrafik, tillgänglighet till samhällsservice och rekreation i närområdet. Som användare har man detta som ett efterforskningsverktyg, men i förlängningen är tanken att även vi listar boende som man med lite andra… Läs mera »

Koda för hälsans skull under november – eHälsa 2010

13-14 november arrangeras eHälsa 2010. Det är ett öppet business camp i Stockholm för alla intressenter inom sjukvård och hälsa som vill testa att skapa någon ny tjänst. Taggad efter Codemocracy för några veckor sedan så ska jag försöka få ihop ett lag även till eHälsa. Ska börja rekrytera inom Kreativ stuga, men alla intresserade… Läs mera »

Bidraget till Codemocracy blev Edemokrat.se

Under lördag-söndag deltog jag och en driva med kompisar i programmeringstävlingen Codemocracy i Stockholm. Vi hade på förhand diskuterat vad vi störde oss på inom det temat som tävlas kring och kom snabbt fram till att vi saknar transparens gentemot den dagliga politiken. Alltså skulle vi bygga något för att ge bättre insyn för medborgarna…. Läs mera »

Bläddra till sida: