Tagg: HTTP statuskod 301

Akta sig för interna hänvisningskedjor

Trainwreck (photolibrarian-on-flickr-cc-by-nc-nd)

Detta är punkt arton i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Du som läst boken Webbstrategi för alla har nog förstått hur viktigt jag tycker det är att ta hand om sina gamla eller tidigare inarbetade adresser på webben. Problemet kan dock över tid uppstå att du hänvisar till… Läs mera »

Har du koll på dina felsidor?

HTTP Error 403

Det kan vara värt att hålla koll på hur vanligt det är att dina användare, kunder, besökare hamnar på diverse felsidor. Första steget är att försöka skjuta in en spårningskod från ditt verktyg för webbanalys. Det kan vara lättare sagt än gjort, och hur många verktyg har du inte att kämpa om att få koll… Läs mera »

URL-strategi borde vara viktigare än SEO

Senast förra veckan blev jag återigen påmind om att det tycks vara svårt att följa den ursprungliga tanken om hur webbadresser ska utformas. I mitt fall var det dokumenthanteringssystemet Alfresco (som är väl spritt över hela världen) som hade mellanslag i adresser. Det är direkt olämpligt eftersom många program, exempelvis Outlook och Skype, försöker göra… Läs mera »