Tagg: IBM

Nordiska exempel på responsiv design

Något märkligt är det att efter en halvdag om mobilitet och responsive design med vår IT-avdelning konstatera att det är väldigt få nordiska sajter som visar goda exempel. Kan faktiskt inte förstå att de som bygger webbplatser, särskilt webbkonsulterna med sina egna sajter, tycker sig ha rätt att bestämma hur dimensionerna på min webbläsare ska… Läs mera »

IBM kastar ut Microsofts Office-paket

IBM har tagit det väntade steget att förbjuda sina drygt 300 000 anställda från att använda Microsoft Office. Detta till förmån till sitt egna kontorspaket Lotus Symphony som för övrigt följer med deras Lotus Notes-klient på ett smidigt sätt. Lotus Symphony är en variant på OpenOffice.org som är både kostnadsfritt att tanka ner och öppen… Läs mera »

Patent helt utan innovation från IBM och Microsoft

De senaste dagarna har det rapporterats om två helt sanslösa patentansökningar. En av dem är Microsoft som försöker patentera en trollstav som ska kunna interagera med omgivningen. Det kan ju beroende på uttolkning av domstol vara allt från en pekpinne till en smartphone till en Wii-mote till Nintendos populära spelkonsoll Wii.

Hur tryggt är det att nyttja det hypade molnet?

Det här med molnet, eller cloud computing, är ju något som de flesta journalister dreglar över sedan i våras. Men hur bra är det? Vid flertalet tillfällen har man nu läst om att Amazons moln var offline, Googles Gmail har haft duktiga driftstörningar och nyss kraschade Flexiscales datamoln på grund av en teknikers handhavandefel.