Tagg: Internet Explorer

Firefox knycker andraplatsen från Microsofts webbläsare

En livs levande eldräv / Firefox (fotokredd: jadawin42-on-flickr-cc-by-sa)

För första gången någonsin passerar Firefox marknadsandel globalt den för webbläsare från Microsoft. Detta har mätföretaget Statcounter räknat ut på den webbplatsstatistik de samlat på sig under april 2016. Deras data borde vara ganska trovärdig, trots de ibland märkliga lokala variationerna i val av webbläsare, då de mäter på tre miljoner webbplatser och har haft… Läs mera »

Hurra! Idag dog alla dåliga versioner av Internet Explorer

Ibland behöver man nog avreagera sig på Internet Explorer

Till sist har Microsoft kommit ikapp och slutat låtsas som att uråldriga versioner av Internet Explorer är något att ha. Idag dödade de nämligen (ÄNTLIGEN!11!) stödet för samtliga versioner utom den senaste, 11. Misstänker att de allra helst skulle lägga ner alla utom nya webbläsaren Edge, men det kanske skulle ge för många sura företagskunder. 

Varför tillgänglighet på webben är viktigt

Alternativ text inte inom synlig yta i webbläsaren

Med stor risk för att sparka in en vidöppen dörr tänkte jag gå igenom tillgänglighet på webben och varför vi alla borde bry oss om det. Dessvärre hör jag fortfarande att många tänker att tillgänglighet är att likställa med handikappanpassning. Om de i samma andetag skulle tillägga att majoriteten av oss är handikappade i någon… Läs mera »

Internet Explorer 9 släppt och varnar för Safari…

I dagarna släpptes den senaste versionen av Internet Explorer i skarp version. Mycket prat om bättre prestanda och mjukvaruacceleration är argumenten för att uppdatera. Webbutvecklarkollektivet bryr sig nog snarare om att de med IE6 och IE7 uppgraderar för att ens ha en rimlig upplevelse av webben. Allt som allt tycker jag nog att Internet Explorer… Läs mera »

Beta av Internet Explorer 9 släppt idag

Idag släpps en beta-version av kommande Internet Explorer 9. Det alla utvecklare önskar sig är att när fullversionen släpps så förpassas Internet Explorer 6 till helvetet där den hör hemma. Främst är det stora företag och organisationer som klamrar sig fast vid denna snart 10 år gamla webbläsare. Det som ska vara förbättrat är högre… Läs mera »

Internet Explorer 9 visas upp av Microsoft

Microsoft har nu visat upp sin kommande webbläsare, IE9, på sin utvecklarmässa Mix 2010. Mest spännande bland nyheterna är förstås att de avser stödja HTML5. Många är nog de webbutvecklare som tänker att Microsoft kommer göra något halvhjärtat, personligen tror jag inte de har så mycket att välja på än att göra bra ifrån sig… Läs mera »

Ingen Internet Explorer med Windows 7 i Europa

Eftersom EU tänker på norrmännens, ehum, unionens medlemsstaters medborgares bästa så viker sig Microsoft för EU:s krav om att kasta ut webbläsaren. Så istället för att få det förinstallerat kommer du att få en extra skiva när du köper en dator eller licens och tvingas göra jobbet själv. Bra va? När inte ens vi som… Läs mera »

Bläddra till sida: