Tagg: Intervjuer

Om 3D och VFX med Joel Stenholm från MedFilm

VFX av korsband gjord av Medfilm

Jag jobbar som du kanske vet på landstingets ehälsoenhet och vår finaste plats för att informera patienter och medborgare om vård är 1177.se Där finns det primärt text att läsa, eller lyssna till, men i viss utsträckning finns också bilder, illustrationer och någon enstaka film för att berätta om hur vården fungerar.

Användbarhet enligt Nils-Erik Gustafsson på inUse

Nils-Erik jobbar numera på inUse, men sist jag lyssnade på honom var han på Skatteverket och förklarade hur de jobbade med sitt intranät. Framträdande var hans syn på vilken sida om kaffeautomaten man bör ha muggarna för att det optimala flödet skulle ske naturligt – så det blev användbart. Just nu är Nils-Erik aktuell som… Läs mera »

Karin Ahlins andra sida – den forskande informatikentusiasten

Karins ena halva är att jobba med att få öppna data att hända, den andra är mer akademiskt lagd. Jag har förstått att Karin forskar på den interna organisationens kvalitativa nytta av digital information. Nu senast hamnade vi i en intressant metadiskussion av semantisk art, nämligen om mätvärden kan vara kvalitativa, eller om det bara… Läs mera »

Att testa sin webbplats med Emelie Rosberg

Allt eftersom IT- och webbranschen mognar kommer de, till synes helt normala, kraven ikapp utförarna. Det räcker inte längre med att lite lojt göra manuella tester i Internet Explorer och Firefox innan man produktionssätter en uppdatering av en webbplats. Numera är det ett obehagligt stort antal kombinationer av enheter och webbläsare – vi behöver ordnade… Läs mera »

Kristina Svensson om bokutgivning

Kristina Svensson (foto Johan Gustavsson)

“Marcus, du måste prata med Kristina!” Denna uppmaning fick jag av Anna Hass på Webcoast när jag berättade att jag skrev på en bok. Nu tog jag aldrig kontakt med Kristina, men bara genom att följa Kristina på Twitter, och läsa hennes blogg, har jag löpande fått tips om att ge ut en bok. Nu… Läs mera »

Karin Ahlin jobbar för digital öppenhet

Karin och jag stöter ihop mest hela tiden när jag flyr kontoret. Mest är det vår gemensamma passion för webben och dess möjligheter som förenar oss. Mer specifikt är det informationsarkitektur och öppna data vi brukar prata om när vi möts. Karins bidrag i detta är att vara pedagog och öppna ögonen på de som… Läs mera »

Kommunikation i Lund med Lina Rudin

Några som sällan hörs särskilt ofta i branschmedia är de som jobbar på centrala positioner inom offentlig sektor. Då jag är nyfiken på dessa personer har jag slängt ut många inviter i mitt kontaktnät. En som fastnade på kroken är Lina Rudin som jobbar med IT-strategi, projektledning och kommunikation i Lunds kommun. Inte helt olikt… Läs mera »

Layout med Mio Fredriksson

Mio är den av mina vänner som jobbar med layout av fysiska ting, det vill säga kataloger, annonser och allt annat där information behöver stödjas med design. På forntiden, när jag jobbade på WM-data på 90-talet, hade jag två stycken kollegor som jobbade med liknande grejer som Mio. Det fanns inte ett enda projekt de… Läs mera »

Bläddra till sida: