Tagg: IPRED

Rädda Internet Explorer 6

Idag dök det upp en massa märkliga nyheter och händelser på nätet. Vissa grejer är rena skräcken, som IPRED, andra är behjärtansvärda försök till att göra skillnad här i världen. En sak som inte kan ha att göra med att det idag är första april är kampanjsajten SaveIE6.com Vi som använder Windows Vista saknar verkligen… Läs mera »

Timmar gamla IPRED-lagen redan använd

IPRED-lagen började gälla idag vilket kan vara svårt att missa om man inte gäspar ordentligt genom dagens nyhetsflöde. Först ut att pröva lyckan med att via domstol kräva ut personuppgifterna för den som står på kontraktet på internetuppkopplingen bakom en IP-adress är ljudboksförlagen Earbooks, Storyside, Piratförlaget, Bonnier Audio och Norstedts. Med personuppgifterna kan de, om… Läs mera »

Artister visar sitt stöd för IPRED

Det var ju knappast något förvånande bakom att det finns flertalet artister som i samlad grupp går ut och förklarar att de blir bestulna. Jag tvivlar inte på att flertalet, om inte alla, har förlorat en eller annan krona genom att folk laddat ner deras material istället för att köpa grejerna. Sedan klagas det på… Läs mera »

Stoppa IPRED

Efter FRA-debatten har det förstås kommit fler saker att uppröras över. Senaste tillskottet till djävulskapet upphovsrättsindustrin vill utsätta oss medborgare för är att de ska få leka polis och hämta ut dina personuppgifter direkt hos internetleverantörerna utan en massa hinder som en formell polisanmälan och sånt tjafs.