Tagg: Jonas Söderström

Användbara webbsystem en avlägsen dröm

Självservice i HR-systemet Heroma

Webben är i år 25 år gammal. Några som inte lärt sig mycket på alla dessa år är de klassiska systemleverantörerna. Alltså alla som levererar de system som hjälper personalavdelningar, ekonomiavdelningar, fastighetsfolket med flera. Dessa system har ofta ett lite hånfullt namn, inte sällan Självservice eller kanske Den Anställdes Verktyg, till den delen som vänder… Läs mera »

Reflektioner efter årets Intranätverk

Kristian Norling inleder Intranätverk 2013.

Min spontana reaktion på föreläsarnas dragningar var att intranät idag är att jobba för den digitala arbetsplatsen. I det ingår många frågeställningar som kanske inte är helt givet om man primärt jobbat med externa webbar de senaste åren, förändringsledning bland annat. En hel del exempel på misslyckanden kom på tal, ofta om hur intranätprojekten inte… Läs mera »

Intranätverk – Intranätkonferens i Göteborg nästa vecka

På tisdag drar intranätkonferensen Intranätverk igång. Skulle jag få chansen att döpa denna konferens blev det nog Kristian Norling Invitational då Kristian, arrangören, bjudit in något av ett dreamteam för hur ett bra intranät skapas. Det är en fantastisk blandning om man tittar under programmet.