Tagg: JSON

ASP.NET MVC 4 Web API och EF 4.3 Database Migration

Epsilon stod värd för dagens dragning om nyheterna i ASP.NET MVC 4 och kringliggande tekniker. Talare var Fredrik Normén. Nog för att det var mycket kod som var på en nivå bortom min, typ iQueriable etc, så fastnade åtminstone en del av koncepten som är på ingång. Webbprestanda direkt med bundling och minification Något likt… Läs mera »

Läsa in RSS som JSON på webbsida

Få ett RSS-flöde direkt in på en webbsida endast med javascript

Med god hjälp av min forna kollega Johan Säll Larsson fick jag idag till att hämta ett RSS-flöde och skriva ut det på en webbsida. Komponenterna är Javascript, jQuery och transformeringen från RSS till JSON görs av Googles API.

Lite exempelkod i Ruby

Har under en månad lite av och till kodat i Ruby. Tänkte dela med mig av några inledande kodexempel för att komma igång. För att koda, på en Mac, är Aptana Studio alldeles utmärkt som utvecklingsmiljö. Liknar Eclipse på många sätt. Självklart går det alldeles utmärkt med valfri textredigerare, exempelvis Notepad++ på Windows. Kör du… Läs mera »

Testa att leta longitud och latitud med min geodatatjänst

Till sist har jag fått upp en grovhuggen beta på min geodatatjänsts API. Den pratar via JSON och all respons mottages tacksamt. Provkör på denna adress: http://api.mapusers.com/api.ashx?query=Örgryte Du kan byta ut Örgryte mot vad du vill. För stunden går det bara att söka på städer och stadsdelar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Senare kommer… Läs mera »

Leker med Yahoo Query Language och JSON

Håller på och leker med YQL (något Pehr Assarsson tjatat hål i huvet om) och tränar på JSON så jag har bättre koll på tekniken inför höstens business camp om myndighetsdata. Det jag har byggt ovan är en console application i C# som via Yahoo hämtar de 25 populäraste artisterna just nu.