Tagg: Knowit

Knowit i storslaget misslyckande med Lerums nya webbplats

Lerums nya webbplats är jättefin, responsivt byggd och innehåller en massa vackra bilder. Inga problem där. Dock råkar de ha lyckats med konststycket att försämra ett redan uselt betyg i Googles Pagespeed, från 54 till 46 av 100 möjliga. Då webbplatsen råkar vara byggd i EPiServer så vet till och med jag personligen hur alla… Läs mera »

Mobilitet är veckans tema – idag NFC

Idag hölls ett Dataföreningen-möte hos KnowIT kring Near Field Communication (NFC) och lite om hur det påverkar IT-branschen. Tilltalet var som så ofta anpassat för IT-chefer ur ett investeringsperspektiv vilket kan vara intressant i viss mängd. Skulle dock gärna se att dessa tillställningar börjar beskriva vem de tänker sig som målgrupp i stil med många… Läs mera »

Kurs i Content Choreography i Stockholm

Är på väg upp till Stockholm för en kurs i content choreography, som kommer hållas av Seth Earley i Know IT:s regi. Jag och min vän Filip var hos Findwise i höstas och fick en väldigt ljuv försmak på några timmar. Det är lite smått komplicerat att försöka förklara vad kursen går ut på och… Läs mera »

Trendbrott när Vägverket inte upphandlar efter pris

Läste en positiv nyhet på IDG alldeles nyss. Tydligen har Vägverket vägt kundreferenser väldigt tungt när de valt vilka som ska få uppdrag hos dem. Detta var inte direkt positivt, enligt artikeln, för Know IT, Sogeti och Logica där endast Know IT fick ett uppdrag – dock ett betydligt mindre än tidigare. Att bedöma på detta… Läs mera »

www. som tvingande prefix är bara så onödigt

Visst kan du några webbadresser utantill? Visst har du chansat på en webbadress någon gång utan att Googla efter sajtens namn eller ett varumärke? Om du prövat har du säkert råkat ut för att du inte kom fram alls till någon sajt, och/eller att det tar väldigt lång tid att få svaret att adressen du skrev… Läs mera »

IDG är Know ITs personal- och kundtidning?

Know ITs senaste bidrag till IDG:s artiklar är om att en av deras konsulter håller på med ett könsbyte. Tidigare har IDG rapporterat om hur en anställd på Know ITs syn på vad som gör en konsult bra genom att kanske främst vara lite coolare. De kunder som denne tidigare Daniel, och numera Sara, har… Läs mera »

Konsultfirma visar upp ordentlig ytlighet

IDG släppte idag en av årets viktigaste artiklar, något som hela konsultbranschen gått och väntat på, ett ämne som håller oss konsulter sömnlösa natt efter natt. Jag menar förstås om hur man ska vara som konsult. Detta svar fick IDG av Therese Ahlstam på Know It: “Som konsult ska man alltid vara lite coolare.”